Összes oldalmegjelenítés

2017. március 24., péntek

Apróságok...


Készítettem két kis apróságot a napokban, születésnapi ajándékul, két barátnőmnek. :)
Nem nagy valami, de remélem tetszeni fog nekik! 
És mi lehetne szebb háttér a fotókhoz, mint a virágzó kajszi fa?!
















2017. március 22., szerda

Képek a kertből...


Öröm kint lenni! Minden nap megyek egy kört a kertben,megnézem a növényeket. Beindult az élet, beindultak ők is, és napról napra lehet látni a változásokat.
Nem tudom ki hogy van vele, de én annyira tudok örülni egy kinyílt virágnak, vagy amikor látom azt, hogy a labdarózsa vessző, amit még csak pár hete szúrtunk le a földbe,elkezdett kihajtani. Ilyenkor ezer képet készítek róluk, és bombázom velük a környezetemet. :) 


Két napja még bimbós volt ez a nárcisz, de mivel ő van a legnaposabb helyen gyorsan kinyílott. 


A nőnapi liliomfám is ilyen sokat fejlődött már. Magnolia soulangeana.


A barka telis-tele van pillangókkal és méhecskékkel. Döngicsél az egész fa. 




A Mamától kapott babarózsa tő is megfogta. 


Pezseg a tó, a halak úszkálnak, és a tavirózsák is elkezdtek a felszínre törni. Pár hét és összefüggő tavirózsa mező lesz az egész, mert nagyon el van szaporodva. Jó kis feladat lesz rendbe tenni. 


Az első botanikai tulipán is előbújt.








Ezek a tavaszi fények kicsit csalókák! :) Vagy nem? :D 


A labdarózsa vesszőt is csak pár hete szúrtuk le a földbe, és már hajt. Imádom a bangitákat! Tervezek egy gyűjteményt belőlük! 


Ősszel dugtuk le ezt a málna vesszőt, ami már ilyen szépen megindult. Egy kicsit elveszik a fűben, de azért remélem lehet látni. Sajnos a gazolás már nem megy. 

2017. március 21., kedd

Piros-fehér-zöld...


Most már semmi, de semmi nem tarthat vissza attól, hogy kiüljek és kint tanuljak, vagy igyam meg a kávémat délutánonként, még az sem hogy a szomszéd tegnap trágyázott. :D 






Készítettem egy kis dekort a kiülőbe. Semmi extra, csak 3 fehér árvácska, egy piros fazék, néhány barka ág, és egy kis csipke.
Ennyire tellett tőlem, és most várom a felmentősereget hogy elültesse a többit. :) 

2017. március 6., hétfő

Tavaszi zsongás...


Végre megérkezett a jó idő, éledezik a természet, és megjelentek a tavasz első hírnökei is, a hagymások. 
Hétvégén nálunk 20 C fok körüli volt a hőmérséklet, sütött a nap, így én sem bírtam a véremmel, egész nap kint voltam a kertben.
Készítettem pár tavaszi kompozíciót, egyelőre még csak cserépbe, mert a kert még kialakítás alatt áll. De találtam nagyon sok tulipán, nárcisz, pünkösdi rózsa hajtást itt-ott. Pár nap múlva, amikor jobban kibújnak a földből, már ki tudom majd őket gazolni, és megjelölni, hogy ott a jövőben óvatosan ültessek. Izgatottan várom, hogy milyen kis csapatot "örököltem". 
Kaptam a mamáktól labda- és babarózsa töveket, azokat is elültettük, összegereblyéztük a lehullott faleveleket, elővettük és letakarítottuk a kerti bútorokat, stb. Egész nap kint voltunk a friss levegőn. Mondanom sem kell hogy este négykézláb (szó szerint) másztam ki a mosdóba, annyira beállt a derekam. 
Lehet hogy nem 8 hónaposan kellene megváltani a világot? 
Ma pihenő nap lesz, az agyamat mozgatom meg, és a diplomamunkámat fogom csinálgatni. Pedig idebent is sok minden vár rám.




A tojáshéj azt az illúziót szeretné kelteni, hogy most keltek ki a kiscsibék, de Egyesek nem értették a koncepció lényegét, és azt mondták hogy olyan, mintha rádobtam volna a konyhai hulladékot. Pfff...férfiak...




A nyuszi egy különleges kisebb fajta barka fűzből készült, amit úgy találtunk a közelben lévő vasúti sínek mellett.
Készítettem belőle egy kisebb és egy nagyobb kört, valamint két fület, körbe drótoztam őket, és végül értelemszerűen rögzítettem a részeket egymáshoz. Extraként még kapott egy kis masnit is. A kapunk dísze lett, a maradék pedig a kerti kis asztal teás kancsójába került, a hagyományos barkával együtt.