Összes oldalmegjelenítés

2018. május 16., szerda

A diétám...


Ígértem egy posztot a diétámról, de nem csak erről szeretnék írni, hanem a mindennapjainkról is egy kicsit.
Tehát a diéta...Meséltem hogy voltam egy onkológus professzornál, aki javasolt pár dolgot, ami az étkezéssel kapcsolatos. Aztán ezt még tovább finomítottuk egy élelmiszeripari mérnök ismerősömmel.
Hiszek benne hogy a táplálkozással sok mindent tudunk befolyásolni, hiszek abban hogy az vagy amit megeszel. Előtte is odafigyeltem az étkezésemre, most csak egy "kicsit" változtattam még rajta. 
A rákos sejtek a savas közegben érzik a legjobban magukat, ez a közeg segítségükre van az immunrendszer blokkolásában, és a kezelésekkel szemben is ellenállóvá teszik őket. A savas erjedést pedig a cukor és a keményítő idézi elő, amivel elsősorban táplálkoznak. Azért elsősorban, mert aztán vannak olyan kis mocskok mint az enyém, amelyek még hormon érzékenyek is. Az enyém éppen ösztrogén érzékeny, azzal is táplálkozik. Tehát a cél az, hogy megvonjuk tőlük a cukrot, a keményítőt, esetemben az ösztrogént (amennyire csak lehet), kiéheztessük a kis dögöket,és lúgosítsunk.
Tehát a diétám magas fehérje, olaj/zsír, és rost tartalmú, és mivel az én daganat típusom ösztrogén érzékeny, így én nem eszek most állati eredetű tejtermékeket, mert azzal visszük be a szervezetünkbe a legtöbb ösztrogént, és persze a hússal. Mondhatjátok hogy az ember évszázadok óta eszik húst és iszik tejet. Igen, csak a nagyüzemi tej és hús egészen más tészta mint az, amit az elődeink fogyasztottak. 
Normális az hogy a tejet adó tehenek a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően az év 300 napján adnak tejet? 
És biztosan ti is láttatok már dokumentumfilmet arról, hogy mivel is kezelnek egy csirkét a "csirkegyárban". Hormonokkal, hogy minél hamarabb eladható állapotban legyenek, és antibiotikumokkal, hogy ne pusztuljanak ebbe bele. 
Szóval egy ideje nem eszem húst, vagy csak nagyon ritkán, amikor házihoz jutok, és nem fogyasztok egyáltalán állati eredetű tejterméket. Ennyi a finomítás a korábbi életmódomhoz képest. 
És itt jön a képbe az, hogy milyen szerencsés vagyok, mert mamámnak van saját nevelésű csirkéje, és tojása, mert keresztanyáméknak van egy boltja, és elég sok mindent be tudnak nekem szerezni, és mert sok-sok jó barátom van, akik mindig gondolnak rám, és az ország másik végéről is küldenek vagy hoznak házi lekvárt, zöldséget, gyümölcsöt.
Tudom azt, hogy nem tudok teljesen kikerülni minden veszélyforrást, vegyszert, de a tőlem telhető maximumot megteszem.
A legfájóbb pont nem is a hús volt, hanem a kávé. A kávé nagyon savasít, tehát tiltólistán van. Az ismerősöm ajánlotta hogy próbáljam ki helyette a roiboos teát egy kis mandulatejjel, és bevált. Én se akarom elhinni, de van élet kávé nélkül! :) 
Sok magas rost tartalmú, teljeskiőrlésű tésztát eszek, sok zöldséget, kevesebb gyümölcsöt. Reggelire zabpelyhet főzök vízzel, pici mézzel édesítem, vagy banánnal, ha van itthon, és mindig teszek bele egy-két szem gyümölcsöt. Most például eper van itthon. 
Mindent el lehet készíteni diétásan, még a rántott húst is. Valamelyik nap csináltam rántott tököt. Liszt helyett teljes kiőrlésű lisztet használtam, prézli helyett pedig zablisztet szezámmaggal, és természetesen kókusz olajban sütöttem meg.
Édesíteni ha lehet banánnal szoktam, vagy datolya is nagyon jó lenne, ha lenne, de van amikor egy kevés mézet használok, ami ugyanolyan "cukor", mint a cukor de mégis természetesebb.
Valamennyi szénhidrátra azért szüksége van a szervezetnek hogy ne essünk össze az utcán. 
Nagyon szívesen írok még erről ha érdekel valakit és szívesen megosztom a receptjeimet is. 
Ide kapcsolódik hogy hogyan is telnek a mindennapjaink mióta itthon vagyunk. Mivel tele vagyok tervekkel, ötletekkel, és hosszú hónapok, évek óta most először érzem azt hogy megint béke vesz körül, és hogy jó fog velem történni!
Az egyik tervem az, hogy csirkéket fogok tartani. Csirke ólam van,ki kell meszelnem, és a hátsó kertet kell leválasztanom, aztán jöhetnek a pipik. 
És hogyan telnek a napok? Természetesen többnyire Marcival, de azért igyekszem magamra is időt szánni! Beszélek angolul valamilyen szinten, de nagyon szeretnék még fejlődni, nagyon zavar hogy nem tudok olyan választékosan beszélni, ahogy szeretnék. Így elhatároztam hogy ezt az időt arra fogom használni, hogy fejlesszem a tudásomat. 
Először is szeretnék szervezni egy angol klubbot, hasonló anyukáknak, nem anyukáknak, akik attól tartanak hogy a meglévő tudás elveszik, ha nem használják a nyelvet. Hetente egyszer összeülnénk, és egy adott témáról beszélgetnénk minden héten. 
Szerintem szuper lenne!
A másik éjszakai elfoglaltságom is az angolhoz kapcsolódik. Beregisztráltam egy oldalra, ahol külföldi levelező partnereket lehet keresni, ezzel segítve egymásnak a tanulásban.
3 levelező partnerem van, egy holland fiú, akit magyarul tanítok, egy kínai tanárnő, aki angolt tanít, és a kedvencem, az amerikai tanárbácsi, akivel nagyon sok közös témánk van. Könyvek, politika, filmek, nagyon szeretek vele levelezni, nagyon sokat segít.
Tényleg jól érzem most magam! Egy jó nagy gödörből másztam ki, eléggé magam alatt voltam az elmúlt pár hétben.
Sokat vagyunk kint, kertészkedünk, játszunk, palántákat nevelek, szörpöt készítek, sokat olvasok, most minden olyan szép! :) 
És mindez képekben: 


4 megjegyzés:

  1. Szívemből kívánom a gyógyulást neked, példamutató az erőd, kitartásod! Szívesen olvaslak, és várom a recepteket is :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a kedves szavakat! ��

    VálaszTörlés
  3. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Köszönöm, hogy írsz! Kívánom, hogy minden vágyad teljesüljön!

    VálaszTörlés