Összes oldalmegjelenítés

2016. december 17., szombat

Karácsonyi ajándék a Nagyszülőknek...


A héten kaptam egy kisbeteget, akivel már korábban megbeszéltük hogy majd készítünk valami ajándékot a Nagyszülőknek, amit ő fog átadni nekik karácsonykor.   
Itt volt a vissza nem térő alkalom, kint tombolnak a mínuszok, idebent meg már elég unalmas egy idő után...így nekiláttunk elkészíteni az ajándékokat.
Az eredeti ötlet Modesztától származik (itt megnézhetitek), amit én egy kicsit leegyszűrísettem, mivel a kinek készítsünk még kérdésre, csak úgy záporoztak a nevek. :)
És találtunk még egy jópofa dolgot Modesztánál; cuki hóembereket, akik segítenek nekünk észben tartani hogy hány nap van karácsonyig. 
Már csak 7 és még semmi sincs kész!!! :)







A szarvasokhoz szükség van 2 kartonlapra, különböző barna színekben, pomponokra, ollóra, ragasztóra és egy alkoholos filctollra. 
Nem kell mást tenni csak körbe rajzolni a gyerkőc két tenyerét és a lábát. Ez a fázis nekünk nagyon nehezen ment, mert annyira csikis, hogy mindig elkapkodta a lábát meg a kezét, és nagyokat kacagott közben. A vágást és a ragasztást még nem mertem rábízni, de miközben én daraboltam és ragasztottam, ő gyakorolta körbe rajzolni a kezét. 




A hóemberes számlálót egy régi krétatáblára rajzoltam fel folyékony krétatollal, ami nagyban megkönnyítette a munkámat; sokkal könnyebb vele dolgozni és szebben fog mint egy sima kréta. 
Nem mondom hogy minden nap átrajzolom az orrát, de igyekszem követni a napok múlását. A lényeg a hóember és a téli hangulat. :)

2 megjegyzés: