Összes oldalmegjelenítés

2016. december 26., hétfő

Kívül belül Karácsony...


Még ma jutottam odáig hogy lefényképezzem a kültéri karácsonyi dekorációt.
(Ígérem, hogy februárig a Karácsonyfát is látni fogjátok! :D )
Ma végre sütött a nap, és a délelőtt nem is volt annyira rohanós, így sikerült pár képet lőnöm. 
Délutánra vendégeket vártunk, és elterveztem hogy sütőtök krémlevest főzök, kacsát sütök, párolt lila káposztával, és hagymás tört krumplival, mert már biztos mindenkinek elege lesz a húslevesből, töltött káposztából és legalább nem kell egész nap a konyhában toporognom. De hagy ne mondjam hogy akár ne főztem volna semmit, mert alig ettek pár falatot. Nem is hibáztatom őket. 
Mindenki tele van már ilyenkorra. Én is, pedig nem ettem sokat, és két meghívás között próbáltam mindig csak salátákat enni, de azért a plusz kilók, ami a babavárással felcsúsztak/nak bizony megviselnek. Nehezen mozgok, kapkodom a levegőt, nagyon lomhának érzem magam, és még hol van a vége!
Úgyhogy holnaptól diéta (ami nem egyenlő a koplalással nálam), és séta!
A kültéri dekoráció már pár hete kész van, és nagyon szeretem. Egy régi, már használaton kívüli zománcozott edényből adventi koszorú lett, moha, toboz, dió, egy régebben varrt Tilda angyalka és persze gyertya segítségével. Elvileg ez a régi Singer állvány a varrós asztalom, de a költözködésnél kint maradt a bejárat mellett, hogy majd bekerül, aztán persze soha nem került be és elkezdtem feldíszíteni. Mostanra szeretem hogy ott van, csak így nincs varrós asztalom. Most az étkezőasztalon varrok, ami nem a legpraktikusabb megoldás, mert állandóan pakolászni kell, de egyelőre ez van. 
A zoknis keresztszemes mintát Pinteresten találtam. Hol máshol? Már vissza kell fognom magam hogy ne nézzek fel minden nap, mert mindig meglátok valamit, ami megtetszik és olyan jó lenne elkészíteni. És mostanában már elkezdtem a húsvéti dekorokat gyűjtögetni, ami már beteges, és amúgy is a szakdogámat kellene csinálnom. Szóval Pinterest elvonáson vagyok.





A szív füzér ajándékba készült egy kedves barátnőmnek és családjának. A család tagjainak neve van belehímezve, ami most direkt nem látszódik, mert még nem adtam át Nekik. ;) 
Ilyen füzérek készültek még pár családtagnak, barátnak. 




   

5 megjegyzés:

  1. Évi, először is gratulálok és boldog babavárást kívánok! :)
    Nagyon hangulatos a kültéri dekorációd, tetszik! Pinterest - nos igen, szerintem is erősen addiktív, nem is tudnám már elképzelni az életet nélküle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! :) Igen, veszélyes dolog az internet! :D

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Babavárás? Óh! Csodás időszak!!!!! Boldogság ,gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csoda minden perce! Még most is alig hiszem el, pedig már erősen érezteti a jelenlétét! :)
      Köszönöm! :)

      Törlés